Poek Alkmaar

Vacatures

Vacature Ambulant gezinsbehandelaar (16-24 uur)

POEK groeit! En daarom zoeken we jou!

Ben jij een ambulant (gezins) behandelaar die graag wil werken met het zeer jonge kind en hun gezin? Of heb je daar ervaring in? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren.

POEK, praktijk ouder en kind- is op zoek naar die fijne collega die samen met ons de zorg wil bieden voor de allerkleinsten en hun ouders. Wij zijn een kleinschalige praktijk die vanuit de Infant Mental Health-visie
S-GGZ biedt aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van -9 maanden tot 6 jaar. Ons team is multidisciplinair samengesteld, met IMH geschoolde professionals met uiteenlopende basisdisciplines. Wij vinden ons werk uitdagend en inspirerend, en geloven in het versterken van ouders zodat zij (samen met ons) een antwoord kunnen vinden op de vragen die het jonge kind stelt.

Naast het werk met cliënten maken we ons sterk in het delen van de IMH-visie door het bieden van supervisie en onderwijs.

Dit ga je doen:

Je werkt vanuit de IMH-visie voornamelijk bij de gezinnen thuis, waarbij het vertrekpunt het gezamenlijk behandelplan is. We werken samen aan het herstel van vertrouwen en veerkracht binnen het gezin. Als ambulant begeleider (binnen POEK) werk je zelfstandig en stem je de inhoud af met de collega’s binnen je team. Jouw ondersteuning is gericht op het versterken van de competenties van ouders en het verstevigen van het sociaal netwerk van het gezin. Je werkt met verschillende instrumenten en technieken zoals mentaliseren bevorderende technieken, bevorderen van de stressregulatie en psycho-educatie. De specifieke interventies vanuit de IMH-visie (zoals speaking for the baby/the child,
ondertitelen) pas je toe of wil je graag leren.

Je gelooft in de kracht van samenwerking: zowel binnen het team als tussen het gezin, hun netwerk en de betrokken professionals. En samen met ons geloof je dat wanneer het jonge kind kan opgroeien in de geborgenheid van een stabiele ouder-kindrelatie, het grotere kansen heeft op een fijne toekomst.

Dit ben jij:

  •         Professional met een relevante Hbo-opleiding
    (bijv. SPH, Social Work, Psychiatrisch Verpleegkundige)
  •         Aanvullende opleiding als IMH-consulent, STW, IPG en/of IAG is een pré
  •          In bezit van rijbewijs en eigen auto (onze werkregio is Alkmaar en omstreken)
  •          Geregistreerd in het kwaliteitsregister SKJ
  •          Affiniteit met het werken met ouders en het jonge kind
  •         Empathisch en reflectief

Wij bieden jou:

          Een gezellig en inspirerend team dat hard werkt maar ook tijd maakt om gezamenlijk te lunchen en te vieren (behandelsuccessen, feestdagen)

  •          Jaarlijkse teamdag met aandacht voor lichaam (lekker eten/bewegen) en geest (kennis delen)
  •          Ruimte om te kunnen ontwikkelen, te mogen twijfelen en ervaringen te delen
  •          Een samenwerking op basis van een ZZP-overeenkomst
  •          POEK heeft goede contractafspraken met de gemeenten, verzekeringen en ICT-contracten, dus je kunt direct beginnen!

Wil je meer weten over ons? www.poekalkmaar.nl

Heb je interesse? Stuur vóór 1 oktober 2024 jouw reactie naar info@poekalkmaar.nl en wie weet
drinken we binnenkort een kopje koffie of thee samen om verder kennis te maken!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel Eva (06 – 111 300 45) of Lisanne (06 – 213 151 43)